Posted by admin / No comments

december 11, 2018

Damme bieren onder de loep van Jazzper Van Papeghem

Posted in Ongecategoriseerd

De Beste sommelier van 2017, Jazzper van Papeghem nam onze bieren eens van dichtbij.

Zijn recensie kan je hieronder lezen:

De damme blond is ondertussen een gevestigde waarde in het horecalandschap. Knap gemaakt, dorstlessend maar toch weer een blond biertje in het grote bierlandschap die zonder te schitteren wel erg lekker is. De damme noir is eerder de rebel die, zonder zijn ruw kantje te verliezen, één en al elegantie en klasse uitstraalt. Alhoewel infused beers al geruime tijd de nieuwe hype zijn slaan velen de bal volledig mis: het bier proef je niet meer enkel nog de vaak vergezochte infusies die verfijndheid en het gastronomisch karakter van ons nationaal erfgoed teniet doen. Als infusie het peper en zout van het bierbrouwen is dan hebben we met damme noir een perfect afgekruid bier: subtiele gebrande toets van chocolade die met de donkere mout een verrassend elegant en fris gastronomisch bier geeft die perfect in ons wildseizoen past. Is het weergaloze talent van de absolute top chocolatier dominique persoone of de passie van deze jonge bierbrouwers of misschien toch het samenspel tussen deze twee? In ons vrij verzadigd bierlandje is damme noir een verrassende nieuwkomer met nieuwe ideeën die niet mag ontbreken in jouw collectie.

Smaak:
Zeer zacht-bittere aanzet met verrassend frisse zuren, gevolgd door de eerste notie van bittere chocolade en koffie. Elegante toets van gebrande mout en fijn hoppige toets in de mond. Lange afdronk waarbij vooral het licht gebrande en de chocolade blijft hangen. Elegant, donker bier waarbij het samenspel tussen het licht gebrande, de chocolade en de fijne bitterheid zorgen voor een écht gastronomisch bier waar wij met heel veel plezier onze schouders onder zetten.

Gerechten:
Wilde eend, kastanje, boerenkool
Hazenrug, harlequin, pompoen, gratin
Everzwijn, knolselder, jus van porto met chocolade
Stevig stukje rood vlees op de green egg of barbecue
Gepofte aardpeer, vanille, aardappel, witte bonen
Duif, 7-spice, artisjok, girolles
Gebraisseerde kalfswang (gebraisseerd in bruin bier met stukjes schil van de cacaoboon), zoete wortel, jus van groene peper
Gelakte lamsschouder
Gelakte of gerookte paling

 

recensie van Jazzper Van Papeghem, beste sommelier van België 2017

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *