Posted by admin / No comments

januari 8, 2019

Persvoorstelling Damme Noir met Dominique Persoone

Posted in Ongecategoriseerd

12 december  was er in de Chocolate Factory de officiële voorstelling van Damme Noir.

Een bruin bier gemaakt door Dammenaren Dominique Persoone, Dieter Mestdagh en Kurt De Fauw.

Na eerdere succesvolle bieren Damme Blond en Damme d’Or die oa in de Hertog Jan***, De Jonkman**, en De Zuidkant* op de kaart staan, gaan de Damse Brouwers nu de exotische toer op door gebruik te maken van de Criollo cacaobonen van de Mexicaanse plantage van Dominique Persoone.

Waar we trots op zijn is dat het bier geen zoete en vanille-achtige chocoladesmaak heeft, maar net echt de bitterheid en puurheid van de smaak van de cacaoboon heeft kunnen bewaren.

Ook biereminentie Sofie Van Rafelghem kwam, zag, en proefde vooral dat het een uitzonderlijk lekker biertje is.

Voorlopig exclusief te koop in de Chocolate Line winkels in Brugge en Antwerpen.

Ook ons bijhorend bierviltje moest aan de hoge verwachtingen voldoen. Aan de ene kant herken je duidelijk Mexicaanse invloeden terwijl aan de andere kant in het logo van Damme Bier –de ster van het middeleeuws grondplan van de stad met de hond uit het Dams wapenschild- de karakterfoto van Dominique prijkt.

In april 2019 openen De Damse Brouwers hun brouwerij in de Jacob Van Maerlandstraat te Damme, met bijhorend ‘Bistrobar Mout’, waar bier en lekker eten hand in hand gaan.

Damme Noir – 8%alc.

Rond en rokerig.
Exotisch getint met de Criollo cacaobonen.
Mexicaanse Cacao van meester-chocolatier Dominique Persoone.
Een kloeke start  met een frisse en energieke nasmaak.
Een robuust Dams dessert, met een hart van goud.
Bruin Bier.
Hergist op de fles.

Smaak:

Zeer zacht-bittere aanzet met verrassend frisse zuren, gevolgd door de eerste notie van bittere chocolade en koffie. Elegante toets van gebrande mout en fijn hoppige toets in de mond. Lange afdronk waarbij vooral het licht gebrande en de chocolade blijft hangen. Elegant, donker bier waarbij het samenspel tussen het licht gebrande, de chocolade en de fijne bitterheid zorgen voor een écht gastronomisch bier.

Foodpairing:

  • Wilde eend, kastanje, boerenkool
  • Hazenrug, harlequin, pompoen, gratin
  • Everzwijn, knolselder, jus van porto met chocolade
  • Stevig stukje rood vlees op de green egg of barbecue
  • Gepofte aardpeer, vanille, aardappel, witte bonen
  • Duif, 7-spice, artisjok, girolles
  • Gebraisseerde kalfswang (gebraisseerd in bruin bier met stukjes schil van de cacaoboon), zoete wortel, jus van groene peper
  • Gelakte lamsschouder
  • Gelakte of gerookte paling

Wroten by Jazzper Van Papeghem, Belgium’s Best Sommelier 2017

And Dries Corneillie, Flanders Best Sommelier 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *